IMO IQ Capital presupune o asociere de investitori care își propun să cumpere de pe piață, să evalueze proprietăți și să le aducă în zona de profit pentru toți cei ce fac parte din această asociere. Practic, acest proiect este similar cu cele prezente pe piețele din Statele Unite sau Europa și anume atunci când ai o companie de investiții, o firmă precum IMO IQ Capital te poate consilia în a înțelege și cunoaște mai bine piața, se ocupă și cu consultanță bazată pe

statistică și evaluare a pieței, astfel încât cei implicați în asociație să investească capitalul lor cât mai profitabil.

Există investitori care acționează împreună cu IMO IQ Capital pentru suportul investițional, atât pe parte de informații din piață, cât și consiliere juridică. Investitorii care acționează singuri sunt cei ce dispun de un capital mare și își permit să nu împartă cu alții profitul. În general, această tipologie de investitori cumpără proprietăți anual și obțin profituri și din alte afaceri, iar prin investițiile în imobiliare își securizează capitalul.

Echipa de colaboratori IMO IQ Capital cuprinde ingineri, evaluatori, profesioniști în domeniul imobiliar și arhitecți din toată țara. Colaborările țin de o evoluție a relaționării în ultimii 15 ani. IMO IQ Capital s-a concentrat pe investițiile din București, dar există investiții și în Ploiești, Constanța, Cluj, Timișoara și Iași unde avem parteneri de încredere, care trec în prealabil printr-un filtru, înainte de a fi recomandați clienților.

Prin IMO IQ Capital se evidențiază o serie de etape de investiție. Prima este legată de o discuție inițială referitoare la nevoile investitorilor, ceea ce este un punct esențial în determinarea colaborării. O următoare etapă este aceea a identificării în piață a celei mai bune variante pentru investiția clienților. După această fază se începe procedura de calcul a ceea ce înseamnă viitorul investiției respectiv