Agentul imobiliar este un rău necesar în achiziția unui imobil, mai ales dacă vorbim de investiții și riscul investițional la care ne supunem. 

Nu este o idee grozavă să scapi de agentul imobiliar. Din punctul meu de vedere, un agent imobiliar foarte bun, este un profesionist afiliat și pe care-l cunoști și are o prestanță foarte bună, poate să te ajute la rândul lui, cu negocierea prețului foarte mult.

Din pacate, la noi, de cele mai multe ori, agenții imobiliari reprezintă dezvoltatorii și mai puțin te reprezintă pe tine, cel care cumperi. Dacă dai de agenții imobiliari ai unui dezvoltatori, acolo este greu de crezut că te vor ajuta pe tine.

Tu practic te duci undeva unde nu ești reprezentat și ai de partea cealaltă, nu împotriva ta, dar ca negociere, ai profesioniști. Oamenii aceia fac acest lucru de la 8 dimineața până la 8 seara. Și atunci tu te duci la o negociere cu profesioniști. Trebuie să fii pregătit.

 

Sunt situații în care agenții de o calitate foarte bună, care sunt foarte puțini în piață, din punctul meu de vedere, întrunesc ambele elemente și știu să fie echidistanți și corecți față de clienți, astfel încât să creeze o tranzacție cât mai ușoară.

Dar acest lucru nu înseamnă că acei agenți sunt specializați în domeniul juridic. Pot să dea sfaturi greșite și de multe ori se întâmplă acest lucru.