Dacă apartamentul tau  încă nu a fost construit, dar dezvoltatorul îți furnizeaza anumite informații atunci fii foarte atent la acest aspect. Dezvoltatorul îți vinde practic un plan. Acest plan pe care el îl are in legatura cu ansamblul rezidential din care urmeaza sa faca parte apartamentul nou construit.

Ce Trebuie Sa Verifici Cand Cumperi Un Apartament Nou ?

„De cele mai multe ori, acest plan nu corespunde cu autorizația viitoare de construire care va fi emisă de către autorități. Și atunci atenția cea mai mare să fie în legătură cu ce acte deține și sunt girate de către o autoritate. Nu discutăm doar de un teren pentru că implicațiile în a vinde sau a cumpăra un teren sunt legate întotdeauna de aceste documente pe care trebuie sa le verifici cand cumperi un apartament nou”, a mai declarat avocatul Paul Dumbrăvanu.

Planurile arhitectului sunt iarăși foarte importante și să le vezi de la început. Dar, pentru mine, esențial este certificatul de urbanism în care vezi exact ceea ce poate să construiască.

Pentru a obține acest certificat de urbanism, dezvoltatorul trebuie să depună o documentație specifică și atunci dacă nici certificatul de urbanism nu există, atunci trebuie să ai un mare semn de întrebare, fie să aștepți certificatul de urbanism, fie să aștepți autorizația de construire.