O bucatarie moderna si utilata va poate pune la incercare capacitatile financiare. Costurile sunt destul de ridicate, daca luam in considerare mobila, electrocasnicele, decoratiunile. Trebuie sa luati in calcul si manopera, costuri legate de configurarea retelei electrice, corpuri de iluminat, daca veti inlocui gresia, faianta, etc. Designerii va pot oferi sfaturi utile pentru o renovare mai simpla si mai putin costisitoare.
Cat timp veti locui in casa?
Este o intrebare pertinenta, deoarece depinde daca intentionati sa stati cativa ani si apoi sa vindeti casa sau aveti de gand sa locuiti pe termen nelimitat. In cazul in care intentionati mai devreme sau mai tarziu sa vindeti resedinta, atunci concentrati-va lucrarile de renovare pe zugraveli, gresie sau electrocasnice. Daca aveti de gand sa locuiti pe termen lung, atunci puteti personaliza spatiul.
Evaluati amplasarea
Ganditi-va daca doriti o bucatarie open space sau una inchisa si in functie de amplasarea bucatariei puteti opta pentru un anumit design, va sfatuiesc specialistii.
Aveti nevoie de camara?
Proprietarii omit uneori sa gandeasca si un spatiu de depozitare adiacent bucatariei. O camara trebuie organizata in asa fel incat sa ofere suficient spatiu pentru ceea ce aveti de depozitat acolo.
Alegeti cu grija dulapurile
Cand renovati o bucatarie, aveti nevoie sa organizati cat mai eficient spatiul in care veti gati, veti stoca alimente si ustensile. Ganditi-va la preferintele dumneavoastra. Bucatariile standard nu ofera o personalizare prea buna pentru fiecare. Scopul bucatariei este in primul rand functional. Daca va plictisiti sa puneti mereu toasterul deasupra cuptorului cu microunde, poate ca e timpul sa alegeti un dulap in care sa depozitati diferite ustensile si aparate necesare in bucatarie: robotul, prajitorul de paine, mixerul, etc. Axati-va pe ceea ce va este necesar si doriti sa aveti la indemana.
Nu cautati neaparat electrocasnice de marca
Concentrati-va pe dimensiuni si incadrarea in designul bucatariei, pentru a alege electrocasnicele. Priviti partea practica si incadrati-va in bugetul stabilit.
Cumparati frigider incorporabil
Economisiti spatiu in bucatarie si incercati sa incorporati electrocasnicele. Un frigider urias nu este absolut necesar, dar unul care sa poata fi integrat in cadrul blatului de bucatarie, da. Optati pentru modele neutre, usor de asortat, in alb sau argintiu, se potrivesc cu orice incapere.
Alegeti blatul de bucatarie potrivit
Ganditi-va cand alegeti blatul la o culoare constrastanta fata de mobile , fie ca este vorba de o nuanta inchisa sau deschisa, neteda sau patinata. Materialul trebuie sa fie rezistent, sa nu se zgarie usor si sa se potriveasca in ansamblul bucatariei.
Evitati mobila prea ieftina
Daca vreti ca mobila de bucatarie sa dureze, optati pentru dulapuri de calitate, bine lucrat, care vor rezista in timp. Combinatiile de culori sa le alegeti cat mai neutre. Materialele mai scumpe sunt mai de buna calitate.
Economisiti la iluminat
Lumina alba este utila pentru iluminarea corecta a bucatariei, are un rol functional. Dar din punct de vedere investitional, nu trebuie sa faceti cheltuieli prea mari in sensul acesta. Mare parte a mobilierului de bucatarie este deja prevazut cu sistem LED de iluminare si exista diferite optiuni in functie de nevoie dumneavoastra. Luati in considerare functionalitatea si alegeti strictul necesar. Nu va depasiti bugetul alocat.