Un vis pentru multi dintre noi, o casa pe plaja este acum mai usor de achizitionat. Pe litoral gasiti diferite oportunitati, iar o casa de vacanta este o buna ocazie de a investi in domeniul imobiliar.

Desi pare simplu, amenajarea interioara a casei necesita cateva sfaturi competente, pentru a realiza o atmosfera calda si placuta. Decorarea casei de pe plaja inseamna lumina, soare si briza marii.

Lumina este esentiala. Prin definitie, o casa pe plaja inseamna o casa luminoasa, iar nuantele plajei si ale marii va vor inspira.  Alb, albastru, bleumarin, rosu sunt culori care dau senzatia de spatiu largit, de confort. Starea de relaxare este asociata cu vacanta, iar rolul unei casa la mare este chiar acesta: sa va simtiti reconfortat, odihnit si sa savurati sentimentul de vacanta. Oamenii percep atmosfera unei case asociind-o cu lipsa de griji si stres, cu traiul linistit si cu vacanta de vara. Daca  nu este o resedinta permanenta, atunci vara va fi perioada anului in care veti locui in casa, de aceea trebuie s-o amenajati in vederea pastrarii acestei atmosfere estivale. Caldura verii permite extinderea casei prin veranda catre exterior.

Folositi usi glisante si optati pentru decoratiuni interioare din materiale naturale: in, bumbac, canepa. Marea va ofera mici detalii atragatoare: organizati un decor din scoici, nisip, pietricele. Farmecul marii este asociat cu stilul marinaresc, asa ca noduri, ancore si corabii din lemn pot face parte din decor.

Chiar daca nu va pricepeti la design interior, lasati-va purtat de aripile imaginatiei. E vorba de o casa de vacanta si va puteti permite sa fiti usor excentric. Daca simtiti ca aveti nevoie de un baldachin pentru dormitor, instalati-l. Pe veranda, puneti mobilier usor din bambus sau ratan. Un hamac este ideal pentru odihna de dupa-amiaza.

Daca un decor in alb, albastru si crem vi se pare prea simplu si monoton, adaugati accente de rosu. Perne, lampi cu abajur in stil colonial, diferite obiecte cu tematica marina vor realiza un decor superb al casei de pe plaja. Mobila trebuie aleasa in stil minimalist, cu linii simple si clare,  feriti-va de piese de mobilier greoaie, de mobila veche. Chiar daca pare tentant sa folositi diferite piese desperecheate de mobilier pentru o resedinta secundara, n-o faceti. Veti obtine un aer demodat si trist. O casa pe plaja nu are nevoie de multa mobila. Limitati-va la strictul necesar si veti obtine un spatiu confortabil plin de farmec si o atmosfera de vacanta inegalabila.