Fiecare chirias cunoaste emotiile si starea de agitatie care precede mutatia intr-o noua locatie. De aceea trebuie sa calculati foarte atent toate miscarile pe care trebuie sa le faceti inainte de ziua mutarii, altfel veti intampina, din pacate, probleme delicate de rezolvat.

Un expert in imobiliare relateaza cazul unui chirias care, desi a masurat cu grija dimensiunile canapelei, atunci cand a inchiriat o locuinta, s-a inselat cu privire la posibilitatile de amplasare a mobilei. Desi in living canapeaua incapea perfect, nu putea ajunge pana acolo. Spatiul de la intrare si holul nu permiteau manevrele necesare introducerii canapelei in camera. Astfel, clientul a fost nevoit sa improvizeze o solutie , folosind o macara, prin exterior, pentru a amplasa piesa de mobilier. Nu fiti siguri niciodata ca aveti loc, mai bine faceti calcule inainte de mutare, nu lasati lucrurile la intamplare.

  1. Masurati, apoi iar masurati

Poate parea un sfat inutil, dar e bine sa subliniem. Niciodata nu este prea mult atunci cand e vorba de masurarea spatiului. Problemele logistice nu sunt la indemana oricui si ne putem trezi in fata unor surprize neplacute.Dimensiunile spatiului si structura locuintei trebuie analizate cu atentie inainte de a va grabi sa inchiriati. Mobila, electrocasnicele, toate obiectele masive trebuie nu doar sa incapa cu succes, dar sa se integreze in spatiu.

  1. Planificati cu grija mutarea

Daca e vorba de mutare, aveti grija sa va stabiliti atent ziua si programul mutarii propriu zise. Daca va mutati in cursul saptamanii,atunci poate nu deranjati cu zgomotul, dar intr-o zi de duminica vecinii nu vor fi incantati sa auda mobilele pe scari.

  1. Studiati starea imobilului

Atunci cand ati vizionat imobilul, poate nu ati observat anumite detalii legate de starea lui, sau va trebui sa faceti anumite reparatii inainte de a va muta. Nu lasati aceste detalii pe ultimul moment. Riscati sa nu functioneze anumite facilitati sau sa nu puteti folosi de la bun inceput locuinta.

  1. Pregatiti-va de curatenie

Chiar daca proprietarul cladirii v-a asigurat ca va face curatenie in spatiul inchiriat, nu va bazati prea mult pe acest aspect. Oamenii au pareri diferite cu privire la curatenie, ce e impecabil pentru cineva, poate fi mediocru pentru altcineva. Pastrati o zi pentru a curata eficient locuinta pe care o inchiriati. Atunci cand aduceti mobila, va fi mai greu sa va ocupati de pereti, de pardoseala, etc. Dupa ce va aduceti lucrurile, trebuie sa fiti organizat pentru a amenaja eficient spatiul.

  1. Ocupati-va de asigurari

Este indicat sa incheiati asigurare pentru bunuri, inainte de a efectua mutarea. Din motive de precautie, este bine sa fiti asigurat, caci pot interveni diferite incidente care sa va afecteze bunurile. Precautia salveaza multe cheltuieli. Si cu privire la spatiul inchiriat, fiti prevazator, se pot petrece diverse probleme casnice care sa afecteze locuinta iar o asigurare se poate dovedi salvatoare in caz de inundatie, incendiu sau cutremur.