Ca avocat, imi dau seama ca anumite persoane nu ne simpatizeaza. Suntem scumpi, greu de abordat si nu va spunem intotdeauna ceea ce doriti sa auziti. Cateodata, daca ajungi sa consulti un avocat, inseamna ca ai necazuri. Dar nu este intotdeauna asa. Avocatul specializat in domeniul imobiliar este cel care va apara cel mai bine interesele si este de partea dumneavoastra ca expert, atunci cand decideti sa cumparati sau sa vindeti o proprietate. Avand un avocat, acest demers devine mai simplu si mai usor.

Dar trebuie sa intelegeti cate ceva din ceea ce facem noi, avocatii. Din practica indelungata si din discutiile cu alti avocati specializati in imobiliare, sunt  5 informatii foarte utile pe care trebuie sa le aflati, inainte de a lucra pentru dumneavoastra. Poate ca detaliile juridice vi se par complicate, dar noi va sprijinim pentru a intelege ce aveti de facut. Si oferim un tarif orar negociabil!

  1. Nu ne contactati prea tarziu

De multe ori se intampla sa sunati la avocat cand deja ati semnat un contract si ati constatat clauze care nu va convin. Sau atunci cand ati fost deja trimisi in judecata pentru recuperarea unor datorii, iar acum cautati un avocat sa va ajute.Este simplu,contactati-ne inainte ca problemele sa apara, si noi, avocatii, va putem sprijini cu solutii date la timp. De exemplu, daca deja ati achizitionat o proprietate si ati descoperit anumite taxe si impozite neplatite pe care trebuie sa le suportati. Este deja prea tarziu, sunteti proprietar si sunteti responsabil pentru ceea ce ati cumparat. O actiune in instanta presupune plata avocatului, a cheltuielilor de judecata si alte costuri. Daca ati fi angajat un avocat inca de la inceput, nu ati mai fi avut aceste probleme, caci erau descoperite la studierea actelor. Evident ca angajarea unui avoca costa, dar in acest mod scutiti cheltuieli ulterioare mult mai mari.

  1. Angajati un avocat specializat in domeniul imobiliar

Pare ceva evident, dar unii clienti fac eroarea sa se adreseze oricarui avocat. De exemplu, poate fi un prieten de familie care i-a ajutat la divort sau avocatul care le este vecin in apropiere. Nu orice avocat va poate ajuta in domeniul imobiliar. Legislatia este complexa si in continua schimbare iar avocatii care se ocupa de domeniul imobiliar au experienta indelungata si au avut diferite cazuri , poate chiar asemanatoare cu al dumneavoastra. Adresati-va unui avocat care se ocupa exact cu acest domeniu, si veti avea rezultatele asteptate.

  1. Avocatii pot face ceea ce agentii imobiliari nu pot

In anumite tranzactii este chiar recomandat sa apelati la un avocat, nu va bazati doar pe consultanta juridica pe care v-o ofera agentul imobiliar. Agentii, desi binevoitori, nu au pregatirea juridica necesara, iar contractele lor sunt de obicei doar niste formulare tipizate. Un avocat specializat in imobiliare va poate redacta anumite clauze speciale si va poate particulariza contractul de vanzare-cumparare, ceea ce un agent cu siguranta nu poate face. Orice tranzactie mai deosebita, care implica anumite detalii specifice, trebuie sa beneficieze de suportul unui avocat specializat in domeniul imobiliar.

  1. Avocatii pot ajuta si vanzatorii, nu doar cumparatorii

Vanzatorii apeleaza de obicei mai rar la avocati specializati, atunci cand vine vorba de tranzactii, insa exista si cazuri cand este foarte util un astfel de demers.

Pentru vanzarea unor loturi de teren, unde se impun anumite clauze speciale cu privire la vecinatati, de exemplu, aveti nevoie de un expert care sa va consilieze. Un avocat specializat in domeniul imobiliar are competente si experienta necesara pentru a va concepe un contract de vanzare sigur si corect, in care sa va fie aparate drepturile. O tranzactie mai complicata care presupune mai multi mostenitori, cu parti diferite, ce vor sa intraineze o proprietate, este de preferat sa fie  asistata de catre un avocat. Astfel veti evita probleme legale si veti economisi timp si bani.

  1. Avocatii muncesc pentru banii primiti ca onorariu

Daca totul a functionat corect si lesne cu privire la achizitia noii dumneavoastra proprietati, avocatul va intocmi actele fara schimbari mari in contract. Poate va veti intreba atunci pentru ce il platiti. Verificarea si studierea documentelor in baza carora se incheie un contract corect este o munca deseori dificila, iar legislatia in domeniul imobiliar nu este simpla si se modifica des. Avocatul studiaza toate aspectele si va apara de eventuale litigii, intocmind corect contractul si stipuland exact clauze care va avantajeaza. Aceste demersuri sunt rezultatul anilor de experienta si studiu, iar acesta munca trebuie remunerata corespunzator.

In final, proprietatea pe care ati achizitionat-o va fi scutita de probleme, iar ca proprietar va veti putea bucura netulburat de achizitia dumneavoastra, o veti putea instraina ulterior, fara nici un fel de inconveniente.

In concluzie, sa angajati un avocat este o solutie care va aduce succesul oricarei tranzactie imobiliara.