In momentul in care decideti  renovarea unei resedinte sau ​a unui ​spatiu comercial, va trebui sa alegeti o firma din domeniu care sa se ocupe de lucrari. Nu este intotdeauna o alegere lesne de facut. Va trebui sa fiti atent la mai multe aspecte si e bine sa urmati anumiti pasi inainte de a opta pentru un furnizor de lucrari sau pentru altul.
Este bine sa va interesati ​ce alte lucrari similare de renovare ​a ​realizat ​firma, sa discutati daca este posibil cu unii clienti, pentru a va convinge de calitatea lucrarilor si de seriozitatea si bonitatea firmei. Daca aveti posibilitatea, realizati o comparatie intre diferite companii care fac lucra​r​i de renovare pentru a estima calitatea materialelor, incadrarea in termenii de executie, calitatea manoperei si  in final pretul. 
Verificati daca firma care executa lucrarile este acreditata in acest sens si poate obtine avize de executie pentru diferite lucrari de care veti avea nevoie. Chiar o verificare la Registrul Comertului cu privire la situatia juridica a firmei va va fi de folos, pentru a sti daca firma este activa. O firma care prezinta rezultate financiare corecte si pozitive va ofera o anumita siguranta cu privire la seriozitatea lucrarilor pe care le va face pentru dumneavoastra.
Un pas esential  in realizarea lucrarilor de renovare il reprezinta estimarea termenelor de executie si finalizare a lucrarilor. Pentru a evita neintelegeri si in final conflicte cu privire la respectarea termenelor de executie a lucrarilor, trebuie sa stabiliti clar anumite aspecte, inainte de inceperea lucrarilor si de semnarea contractului cu cel care va renova resedinta dumneavoastra.  
Este bine sa stabiliti o lista detaliata de lucrari care trebuie executate, materiale necesare, costul exact al manoperei si programarea lucrarilor in asa fel incat in final sa respecte un termen de finalizare.
Cand discutati contractul de prestari servicii de renovare,  trebuie sa analizati cu atentie toti termenii contractuali. Daca aveti  indoieli sau doriti sa fiti sprijinit in acest demers, nu ezitati sa apelati la un avocat specializat in domeniu, care va poate ajuta la stabilirea conditiilor contractuale intr-un mod avantajos pentru dumneavoastra.
De multe ori, la inceperea lucrarilor, firma care se ocupa de renovari va cere un avans. Incercati sa negociati o suma cat mai mica ca si avans, deoarece in cazul in care intervin probleme sau intre timp compania intra in faliment, riscati pierderea banilor sau ii veti recupera dupa mari intarzieri.
Plata esalonata este ​o ​solutie convenabila, pentru ambele parti, atunci cand este vorba de lucrari care se executa pe o perioada mai mare de timp,​ ​de  exemplu sase luni sau un an. Solicitati o evidenta stricta a lucrarilor si a platilor, mai ales daca nu puteti supraveghea zilnic evolutia renovarilor. Daca veti tine cont de aceste reguli simple, atunci lucrarile de renovare isi vor urma cursul normal si in final va vor oferi satifactia pe care o urmariti.