O casa fara flori este trista, nu are viata si nu ofera un mediu agreabil. Lasati florile sa va inveseleasca casa si sa va umple sufletul de bucurie. Chiar daca locuiti intr-un apartament si nu aveti o curte pe care s-o umpleti de flori, puteti apela la idei interesante pentru a integra florile natural in designul caminului dumneavoastra.

La  bucatarie, puteti monta trei ghivece cu flori diferite. Optati pentru flori ieftine de sezon. Primavara bucurati-va de parfumul de zambile, frezii, narcise sau lalele.

In camere, puteti aranja un grup de vase de flori de marimi diferite, cu flori puternic colorate, care sa inveseleasca atmosfera. Nu puneti in dormitor flori care miros puternic, cum ar fi crinii, caci riscati migrene. Daca nu aveti loc pentru ghivece, atunci nu trebuie sa va lipseasca florile proaspete din decorul casei. Holul de la intrare este cartea de vizita a casei. Asadar creati o prima impresie favorabila ornand o mica masuta din hol cu flori vesele, orhidee sau aranjamente florale.Lasati frau liber imaginatiei si combinati diferite plante in vaza, amestecand flori cu plante verzi.

Plantele nu au doar efect cromatic, vizual, ci contribuie la buna dispozitie si la o atmosfera placuta. La birou neaparat alegeti plante care imprastie energia negativa si creaza o stare de buna dispozitie. Plante mereu verzi si plante cu flori vor inveseli atmosfera si vor oferi un mediu creativ.

Nu pastrati ghivece sau vaze sparte. Inlocuiti periodic suporturile de flori si veti avea un decor proaspat. Plantele de casa necesita timp pentru udare, improspatare dar ofera o stare de fericire celor din preajma lor. Florile artificiale sunt poate frumoase, dar nu le recomandam in camin. Sunt totusi monotone, iar cele naturale sunt mult mai placute.

Plantele purifica aerul iar anumite flori au energie pozitiva: muscatele ofera calm si refacerea fortelor, violetele sunt revigorante, ciclama inspira energie. Exista si unele plante care absorb energie, cele uscate sau ofilite. Nu pastrati niciodata in casa flori moarte, vor atrage energii negative.

In concluzie, preferati flori proaspete pentru casa dumneavoastra si inveseliti atmosfera prin efectul benefic al plantelor si florilor.