Daca sunteti in cautarea unei idei noi pentru redecorarea caminului dumneavoastra si nu va decideti totusi sa schimbati mobile, husele produc o schimbare ieftina si usor de realizat. Daca e vorba de o canpea uzata , de fotolii care si-au pierdut nuantele initiale si s-au decolorat, puteti sa le acoperiti cu huse. O pata de culoare, un accent nou, este ceea ce va scoate din anonimat camera si va atrage atentia. Desi conceptual huselor pentru mobile este vechi de mai bine de un secol, husele zilelor noastre nu se aseamana cu husele bunicii si au devenit un adevarat trend in moda. Marii retaileri de mobile si decoratiuni, de exemplu Ikea, comercializeaza cu succes huse pentru mobile, impunand chiar un trend in designul interior modern. Husele actuale sunt create intr-o multitudine de culori, modele si stiluri, pentru a se integra cu success intr-un interior modern si rafinat.

Husele sunt acum confectionate din materiale textile de buna calitate, fie ca vorbim de panza, in, canepa sau bumbac. Fibrele natural ofera confort si usurinta in intrebuintare, se spala facil si se mentin frumoase fara a se scamosa.

Cand ne referim la huse, nu avem in vedere doar canapele sau fotolii. Scaune, fotolii duble, scaune de bar sau scaunele de bucatarie, toate capata un aspect nou oferindu-le husa potrivita. In comparative cu retapisarea unei mobile vechi, o husa este o solutie accesibila pentru o decorare rapida si eleganta.

Husele protejeaza mobile de pete sau zgarieturi, de uzura cotidiana si au rol de protectie fata de problemele cauzate de copii mici sau animalele de casa. Pentru cei care au o casa de vacanta, husele sunt indispensabile pentru acoperirea obiectelor de mobilier atunci cand proprietarii sunt plecati pentru o perioada de timp.

O alta idee inovativa legata de huse se refera la decorul de sezon. Nu veti orna, desigur,  intreaga casa in ton cu anotimpurile sau sarbatorile anului. In acest caz, husele divers colorate alcatuiesc un design atractiv si pot fi schimbate o data cu anotimpurile.

Designul particular al unei camera se reflecta in mobilier. Un decor de inspiratie marina poate include huse pentru fotolii in nuante de alb-albastru, cu accente marine, tablouri cu scoici, picturi reprezantand marea. Un stil adecvat camerelor de copii este realizat folosind huse viu colorate, cu personaje imprimate , din desenele animate favorite.

Daca sunteti adeptul unui stil elegant si rafinat, atunci alegeti huse inflorate din brocart sau matase, perne asortate, ciucuri si perdele din materiale grele. Modelele florale fine se pot asorta cu nuanta peretilor si se vor integra in stilul casei dumneavoastra. Alegeti huse confectionate din materiale de buna calitate, care vor rezista bine in timp. Nu omiteti oportunitatile practice care vizeaza durabilitatea , confortul si personalitatea pe care husele le pot oferi mobilierului, in locuri total neasteptate. Incercati sa puneti huse peste mobilierul vechi de bucatarie, poate cel de terasa sau gradina, pentru un aspect fresh.