Atunci cand alegeti mobila pentru living, trebuie sa stabiliti ce stil alegeti. Nu conteaza daca o piesa de mobilier este frumoasa, apartine unui anumit stil sau este confectionata dintr-o esenta rara, ea trebuie sa se integreze in designul camerei, sa fie utila si, in primul rand, sa va placa. Stilul este o chestiune de gust, iar simtul estetic se formeaza prin contact cu diferite aranjamente, prin comparatie. Daca nu sunteti sigur ce anume se potriveste pentru living, apelati la un designer de interior pentru a cere un sfat cu privire la mobilier.

In sufragerie sau living aveti intotdeauna nevoie de scaune. O masa in familie este un prilej de adunare in jurul mesei, iar scaunele joaca un rol esential.Daca scaunele nu sunt confortabile sau sunt nesigure, se vor clatina si riscati chiar accidentari. Aspectul ansamblului scaune-masa este de asemenea important, el trebuie sa se integreze in mod fericit cu restul livingului. Mai mult ca un spatiu destinat meselor in familie, acest set de mobilier trebuie ales cu grija, iar calitatea sa fie una superioara. Masa este importanta ca forma si ca stabilitate. Forta ei este determinata de felul in care picioarele sunt atasate de masa. O masa asezata pe un piedestal sau un singur picior central nu va fi niciodata atat de stabila precum este o masa cu patru picioare. Picioarele asezate corespunzator vor sustine cu succes masa. Mesele extensibile au diferite forme, dar indiferent de mecanismul mesei respective, trebuie sa fie unul solid, care sa poata fi manevrat cu usurinta. Multe mese au un sistem de stocare care inglobeaza partea extensibila inauntrul mesei.

Sacunele de sufragerie trebuie alese in functie de inaltimea mesei. Masuta de cafea se alege la inaltimea canapelei. Pentru un confort optim, trebuie ca fiind asezati la masa, sa existe o distanta de aproximativ 20 cm intre genunchi si partea inferioara a mesei, luand in considerare toate decoratiunile aflate in exteriorul mesei.In general, alegeti o masa la care pot sta un numar par de persoane. Se spune ca o masa de 13 persoane, sau alt numar impar, atrage ghinionul.

Masa si scaunele trebuie alese intr-o nuanta care sa contrasteze cu peretii si cu restul mobilei. Bine aleasa, va constitui un punct de atractie al sufrageriei si se va dovedi foarte utila in cazul unor mese festive, cu multi invitati, care nu pot lua loc in jurul unei mici masute de cafea, ci le trebuie  clasica masa din sufragerie. Stilul recomandat este unul lejer, modern. Evitati mesele prea ornate, cu diferite decoratiuni pe lemn, sunt demodate si dau un aspect vechi interiorului casei.