Multa lume tinde sa creada ca ratanul si rachita sunt acelasi material. Nimic mai gresit. Ratanul este o planta din padurile tropicale ale Orientului Indepartat, seamana cu vita de vie si este una din cele mai rezistente esente. Tulpina este inzestrata cu un miez solid, care il face foarte durabil si greu de rupt. Ratanul nu se destrama si este minunat pentru mobila de gradina, Tulpinile presate sunt potrivite pentru impletirea scaunelor de gradina sau meselor, formand cadre rezistente si frumoase.Invelisul exterior al ratanului este bun pentru imbinari.

Rachita este o varietate de salcie, cu frunze inguste si ramuri potrivite pentru impletit. Maleabilitatea acestui material il face ideal pentru obiecte de mobilier impletite si decorative. Daca alegeti o mobila de gradina din ratan sau rachita,veti avea satisfactia unui produs frumos si rezistent de care va veti bucura multi ani la rand.

Pentru un interior de inspiratie exotica, mobila din ratan este un „must”. Combinati acest tip de mobila cu piese tapitate si veti crea un design rafinat. Mobila din rachita sau cea din ratan au cunoscut o popularitate crescuta in ultimii ani, fiind in trendul amenajarilor de interioare. Nu doar frumoase, dar si utile, mobilele din rachita sun usoare si pot fi amplasate oriunde. Pe terasa, in living sau chair in dormitor, creaza o ambianta calda, intima si fermecatoare.Se asorteaza cu diferite perne confortabile, se curata usor si sunt facil de intretinut.Imbinati ratanul cu materiale textile naturale, din bumbac sau in, in culorii vii si luminoase, cu accente din insulele tropicale si veti obtine un decor de vis.

Sezlonguri sau fotolii, mese si scaune, acum sunt la moda pentru gradina dumneavoastra. In timpul iernii se depoziteaza usor . Adaptabilitatea acestor materiale naturale au facut ca ratanul si rachita sa creeze o atmosfera relaxanta si calda in orice casa. Preturile sunt accesibile, spre deosebire de mobila din lemn masiv, iar piesele din rachita sunt versatile si simplu de asortat. Intr-o lume stresanta, confortul caminului este asigurat de mobilerul impletit din rachita sau ratan.

A;egeti mobila de calitate, cu impletituri rezistente. Cadrele mobilei din ratan trebuie sa fie grele, iar impletitura densa. Rachita de calitate nu se va coji prea usor si rezista bine intemperiilor. Daca luati mobila ieftina, de slaba calitate, se poate rupe cu usurinta si va zgaria, asa ca alegeti piese rezistente si bine lucrate. Husele din material textil si pernele se decoloreaza daca sunt lasate prea mult la soare sau sunt tinute in ploaie, asa ca trebuie sa le protejati. O mobila din ratan rezista ani in sir daca este intretinuta corespunzator, pentru a va bucura un timp mai indelungat de frumusetea ei deosebita.