Casele mari si spatioase nu sunt cele mai cautate, in ciuda faptului ca piata imobiliara ofera proprietati frumoase,elegante dar si scumpe.Intr-o competitie din ce in ce mai incitanta, agentii imobiliari isi disputa atentia potentialilor cumparatori si trebuie sa stie cum sa isi vanda proprietatile aflate in propriul portofoliu.

In general, preferintele se indreapta spre rsedinte cu trei dormitoare si doua bai, pentru o familie medie. Nu neaparat cumparatorii se vor indrepta spre proprietati mari, desi au preturi din ce in ce mai atractive.Agentul imobiliar trebuie sa fie constient de aria de interes unde este acum situata cererea si sa vanda in consecinta locuinte pe placul cumparatorilor.

Conform ultimelor studii pe piata imobiliara, interesul principal al cumparatorului se indreapta in primul rand catre bucatarie: trebuie sa fie spatioasa si moderna, atragand atentia a peste 80% din cumparatori. Dormitorul principal ia doar 49% din preferinte, urmat de living, cu 42%. Deci cei ce vand locuinte trebuie sa prioritizeze spatiul destinat bucatariei, ca centru de interes. Alocarea unui buget de renovare a spatiului destinat bucatariei se va reflecta in final intr-un pret mai bun.

Gradina sau spatiul in aer liber din fata casei este in mod deosebit vizata de familiile cu copii, care doresc amenajarea spatiului exterior intr-un mod agreabil pentru petrecerea timpului in familie. De aceea vanzatorii sunt sfatuiti sa dea importanta gazonului si aleilor din fata casei, pentru o vanzare mai usoara a resedintei lor.

Garajul este de asemenea de mare interes. Fiecare familie are cel putin o masina, asa ca o resedinta cu garaj este in mod eveident preferata celor care au doar un loc de parcare in fata casei.Bucurati-va de acest atu si valorizati garajul, pentru un pret mai bun al casei.

Anumite dependinte la moda in trecut nu mai sunt acum pe placul tinerilor cumparatori- de exemplu debaralele, nise in pereti sau spatii despartite cu perdele de restul camerei. Incercati sa valorificati spatiile de acet tip transformandu-le de exemplu in mici spatii de birou pentru acasa.