Sa vindeti o casa poate fi cu adevarat dificil: trebuie s-o renovati, sa refaceti fatada pentru o mai buna impresie, sa inlocuiti obiectele sanitaredin baie si bucatarie,etc. Dar daca va ganditi putin, o casa se poate vinde fara aceste eforturi de renovare, „asa cum e”. In loc sa consumati resurse si timp pentru a cosmetiza casa,puteti incerca sa vindeti casa in stadiul actual catre cineva care va considera casa dumneavoastra o ocazie de neratat.

Multi vanzatori aleg aceasta varianta. Poate ca e vorba de o casa veche, primita ca mostenire, de care vor sa scape sau poate casa actuala necesita reparatii si nu doriti sa treceti prin experienta neplacuta de santier.

Indiferent de motiv, vanzarea unei casa „ asa cum e” , nu este asa de usor cum pare la prima vedere.Trebuie sa cunoasteti mai multe aspecte de luat in calcul atunci cand alegeti o vanzare a casei in starea in care se afla.

Cand postati anunturi cu casa, fiti clar in ceea ce priveste descrierea casei- se vinde asa cum este. Daca anumiti cumparatori doresc sa renoveze conform preferintelor lor proprietatea pe care o cumpara, cu siguranta ca vor alege o casa care nu e deja renovata si aranjata. Nu veti cheltui inutil, dar si pretul trebuie sa reflecte starea in care se afla casa. Veti fi obligati sa precizati problemele pe care le are imobilul, ce anume trebuie reparat sau inlocuit, ce deficiente va intampina viitorul cumparator.

Daca ascundeti eventuale vicii ale casei, mai devreme sau mai tarziu vor fi descoperite de proprietari si veti fi responsabil de tainuirea adevarului si veti raspunde inclusiv legal.

Din fericire, si imobilele care se vand „asa cum sunt”, au plaja lor de cumparatori si se pot vinde, undeori la preturi chiar bune. Un cumparator avizat va sti sa evalueze corect proprietatea si va lua in calcul diferitele probleme ale locuintei, pe care le va intampina dupa cumparare.Important este ca intelegerea intre vanzator si cumparator sa cuprinda toate aspectele legate de starea casei.

Agentul imobiliar care se ocupa de vanzarea casei dumneavoastra trebuie sa fie in masura sa evalueze starea imobilului si sa va indrume spre cea mai usoara modalitate de a vinde un astfel de imobil, chiar intr-o stare mai degradata. Daca cumparatorul intentioneaza sa faca schimbari , chiar structurale, in cladire, atunci va fi de ajutor sa cumpere o casa nerenovata. Astfel va putea alege singur decoratiunile interne, zugraveala, gresia si faianta, parchetul si instalatiile sanitare. De multe ori, este mai avantajos sa opteze pentru o casa fara aceste facilitati, pentru ca gusturile difera si e greu ca gusturile in materie de design sa coincida. Asadar, aveti incredere ca o astfel de casa se va vinde, cu siguranta „asa cum este”.