Este dificil fara indoiala sa estimati aspectul exterior al casei atunci cand decideti s-o scoateti la vanzare. Dar specialistii in domeniul imobiliar sunt de parere ca o fatada atragatoare si ingrijita poate creste valoarea casei cu 5%- 20%. Alte studii estimeaza ponderea chiar mai mare, asa ca nu neglijati cum arata pe afara casa pe care ati dori s-o instrainati la un pret  bun.

Prima impresie atunci cand cineva vede o proprietate este exteriorul si curtea. Intotdeauna prima impresie conteaza; este ceea ce retine imediat ochiul cumparatorului, iar o impresie negativa e mai greu de modificat. Va poate confirma si agentul imobiliar, pentru el functioneaza la fel legea primei impresii, chiar daca a vazut foarte multe case de-a lungul carierei sale. Ce este de facut? Iata cateva indicii care va semnaleaza ca sunteti pe pragul unui dezastru , din punctul de vedere al aspectului exterior al casei.

Interiorul nu se potriveste cu exteriorul

O peluza neingrijita, napadita de buruieni, usa de la intrare veche si foarte uzata, nu ajuta deloc la crearea unei impresii bune. Chiar daca interiorul este de exceptie si casa merita sa fie cumparata, totusi aspectul exterior va conta mult la impresia totala. Este dezamagitor pentru clienti sa vada fotografii ale unor interioare impecabile iar exteriorul casei sa fie neglijat si cu aspect invechit, neatragator.

Gunoiul in fata casei?

Pare evident, dar niciodata nu lasati in fata casei pubelele de gunoi, poate chiar pline…Este ultimul lucru pe care vrea sa-l vada un potential cumparator.Fiti deci atenti la acest aspect si goliti-va pubela inainte de a primi eventuali clienti pentru casa dumneavoastra.

O casa neterminata

Desi se intampla deseori sa fiti nevoit sa vindeti o casa pe care nu mai aveti cum s-o finalizati, din diferite motive, totusi este de preferat sa nu vindeti „la rosu”. Daca aveti posibilitatea, zugraviti fatada, va da un aer proaspat si va atrage mai usor cumparatori.

Acelasi stil pretutindeni?

Chiar daca iubiti o anume culoare, nu o impuneti pretutindeni. Stilul propriu si tusa de originalitate sunt firesti daca sunteti un proprietar cu personalitate, dar daca doriti sa vindeti casa, ganditi-va ca altii poate nu apreciaza anumite accente, care pot parea kitsch.Un exterior neutru, cat mai impersonal este de dorit unei zugraveli in stil personal.

O curte goala?

Cea mai frumoasa casa are nevoie de o curte sau gradina, chiar minimalista. Un pic de gazon, cateva flori , si deja aveti un decor adecvat casei. Nimic mai dezolant ca o curte goala, pustie, eventual doar betonata. O casa cu curte are ca atu principal gradina,daca o comparam cu apartamentele, asa ca mizati pe acest avantaj.

Dar o curte aglomerata?

Nimic mai respingator ca o curte impanzita de nimicuri, aglomerata pana la refuz cu tot felul de lucruri. Incercati sa pastrati ordinea si sa nu dati senzatia de depozit de vechituri in curte sau garaj. Chiar daca tineti tot felul de lucruri in garaj sau pivnita, inlaturati-le atunci cand vreti sa va vindeti proprietatea, clientii nu au nevoie de ele.

Daca amenajati curat si simplu exteriorul unei resedintei, veti avea mai mult succes in vanzarea casei dumneavoastra. Ramane sa apelati agentulimobiliar si casa este pregatita pentru noii proprietari !