Petreceti mult timp adunand diferite obiecte risipite in diferite camere ale casi sau, mai rau, nu stiti niciodata unde se afla cheile,umbrela, sau alte nimicuri? Daca acest scenariu suna cunoscut, atunci aveti nevoie sa va organizati eficient casa, sa invingeti dezordinea si sa aveti un spatiu de locuit echilibrat, ordonat si curat.

Viata trepidanta se desfasoara azi rapid si nu mai avem ragaz sa ne ocupam de multe lucururi, iar rezultatul este o dezordine coplesitoare. Cum putem aborda aceasta problema? Este bine sa incepeti aceasta operatiune implicand toata familia. Cereti membrilor familiei sa-si alcatuiasca o lista cu lucrurile personale, apoi inventariati cu grija ce anume este stricat, sau se foloseste mai rar ori exista in dublu. Dupa ce le inventariati, va fi mai usor sa le gasiti pentru fiecare un loc de depozitare eficient. Lucrurile folosite des sau zilnic sunt lasate mai la indemana, in timp ce obiectele de folosinta rara se pot inchide undeva, unde sa nu deranjeze. O casa bine organizata este mai rexalanta si veti trai mai usor in ea. Va puteti asftel stabili prioritatile, nu mai cheltuiti pe obiecte pe care deja le aveti,  dar ati uitat de ele.

Cosurile cu capac sunt o solutie excelenta pentru orice camera, acolo puteti pastra adunate jucariile copiilor, maruntisuri din birou sau diferite piese de lenjerie sau haine , in dormitor.Economia de spatiu de stocare trebuie sa va conduca la solutii de depozitare eficiente. Puteti folosi fiecare raft pentru a stoca cutii si diferite lucruri. Orice spatiu gol poate gazdui accesorii, carti sau tabluri inramate.Debarasati-va de obiectele inutile si folositi la maxim fiecare raft.

Atunci cand achizitionati orice obiect de mobilier, orientati-va spre ce va cu spaitu de depozitare. Orice are sertare sau rafuri va fi de folos. De exemplu, masuta de cafea este mai funcionala daca are dedesubt rafuri.Patul sa aiba neaparat lada pentru depozitarea lenjeriei, cuverturilor,etc. Camera copiilor trebuie sa aiba suficiente spatii de depozitare, pentru haine,jucarii, obiecte scolare.

Livingul trebuie sa fie mentinut ordonat, este o zona importanta a casei  si nu trebuie lasat in dezordine. Pastrati in suporturi agatate de bratele fotoliilor telecomenzile, ochelarii,reviste sau alte maruntisuri. Nu supraaglomerati cu nimicuri nici o camera, nu veti ajunge niciodata sa faceti mereu ordine printre ele, mai bine aruncati obiectele inutile si nefolosite de mult timp. Daca este necesar, organizati obiectele in cutii de depozitare, etichetate.

Folositi cu intelepciune spatiul. Daca aveti o nisa, atunci umpleti-o cu rafturi. Pentru pantofi si incaltaminte cumparati un dulap special,nu ii tinteti afara la usa, asa veti aglomera inutil spatiul. Holul trebuie sa contina strictul necesar, plasati rafturi si polite pentru obiectele mici si accesorii, in asa fel incat sa nu mai cautati prin toata casa manusile, caciula sau umbrelele. Inclusiv in biblioteca trebuie sa mentineti ordinea, nu lasati sa se adune diferite ziare si reviste vechi.

Procedand la o curatenie si ordine periodica, nu riscati sa aveti mereu dezordine in casa si veti folosi mult mai eficient spatiul caminului dumneavostra.