Canapeaua si fotoliile din piele au ajuns obiecte de mobilier iubite de toti si acum sunt parte integranta dintr-un interior elegant si de bun gust. Nu doar ca simbolizeaza luxul si confortul suprem, dar mobilierul din piele este un element de mobilier care trebuie intretinut cu grija, corect.
Mobilierul din piele este trainic si rezistent si este mai simplu de intretinut, de exemplu in comparatie cu stofa sau alte materiale textile, daca ne referim la o canapea de piele de pilda. Pielea naturala prezinta diferite avantaje, este confortabila iarna si racoroasa vara. Incercati sa evitati expunerea canapelei si a fotoliilor direct la lumina solara, razele directe care actioneaza asupra pielii o deshidrateaza si duce in timp la craparea acestora. Sursele de caldura folosite pe timpul iernii nu trebuie nici ele sa actioneze direct asupra obiectelor din piele.
Teoretic pielea nu se imbiba cu lichide, asa ca un astfel de accident precum varsarea unui pahar de bautura pe canapea nu ar trebui sa creeze probleme, dar totusi trebuie sa stergeti cu grija pielea , uscand-o apoi cu o carpa moale. Nu incercati sa uscati petele la soare sau folosind un uscator de par.
Pentru realizarea obiectelor din piele se folosesc diferite tipuri de piele si trebuie sa cunoasteti cateva indicii despre piele.
Pielea despicata este pielea de vita dublata in marime prin felierea de-a lungul grosimii , pe partea de jos a spatelui, mai intinsa, mai pigmentata si cu o durabilitatea mai mica. Partea superioara a spatelui da o piele de calitate superioara. Examinati cu atentie pielea din care este confectionata mobila dumneavoastra, daca prezinta mici pori este de calitate superioara. Pielea gofrata este modificata prin tratare la suprafata la temperaturi ridicate pentru a imita o piele de calitate superiara. Pielea pigmentata complet este nedespicata si prezinta un pigment natural propriu.
Pielea este tratata cu o solutie de protectie la tabacarie si nu trebuie folositi solventi chimici pentru curatarea ei. Se poate deteriora finisajul si veti obtine pete pe suprafata obiectelor din piele. Petele trebuie curatate cu apa si putin sapun, fara sa exagerati. Daca exista pete de grasime, nu le inlaturati cu apa. In timp, pielea naturala capata o patina speciala si devine mai frumoasa si mai confortabila. Intretineti-o cu o carpa moale umezita in apa calduta, dar nu exagerati.
Intotdeauna pielea naturala este o investitie buna, chiar daca pretul de achizitie este mare. Nu se poate compara cu pielea artificiala. Desi initial arata bine, cu timpul calitatea inferioara cauzeaza crapaturi inestetice si nu se mentine frumoasa mult timp. O mobila realizata din piele naturala va trece cu succes proba timpului si veti multumit de investitia dumneavoastra.