Dacă ești în cautarea unui apartament, și nu vrei să apelezi la ajutor specializat pentru a preveni o potențială viitoare țeapă, atunci bifezi câteva lucruri, iar unul dintre ele este să te ferești de cadrul emoțional. 

„În primul rând, trebuie să cauți corect. A căuta corect înseamnă să îți iei informațiile adecvate, să le verifici de cel puțin 3 ori și să îți dai seama dacă ele corespund cu ceea ce vei primi în final de la respectiva ofertă. Mă refer aici, fie la un dezvoltator, fie la un apartament pe care-l cumperi din piața liberă, piata veche. În principiu, informațiile corecte corespund cu ceea ce înseamnă documente”, a declarat avocatul Paul Dumbrăvanu.

Discutăm despre documente pe care trebuie să le soliciți să vezi că informațiile pe care le-ai primit inițial corespuns cu documentele și abia mai departe să te duci și să discuți la o întâlnire. Nu este recomandat să te duci la întalnire înainte să ai documentele.

Și dacă respectivul dezvoltator nu îți dă infirmațiile pe care eu le-ai cerut, asta ar trebui să îți ridice semne de suspiciune. 

„E clar. Acolo unde nu este transparență, ceva se întâmplă. Fie nu au autorizațiile corespunzătoare, fie vor să te atragă la o negociere directă în biroul respectiv sau într-un cadru emoțional puternic și să cedezi anumite chestiuni sau să uiți să întrebi. Cel mai bine este să ai totul scris, special pentru această operațiune. Gândiți-vă că o casă o cumperi probabil o dată în viață și atunci nu există un cost prea mare pentru a fi atent”, a mai spus avocatul.